loading

Rijdende School

Year

April 27, 2018

In het dorp waar ik ben opgegroeid was de jaarlijkse paardenmarkt en bijbehorende kermis het hoogte punt van het jaar. Daar werd reikhalzend naar uitgekeken en hard voor gespaard. In de week voor de kermis arriveerden de eerste wagens en tijdens het opbouwen hingen wij al rond, welke attracties waren er dit jaar en werkten die leuke jongens ernog. Vijf dagen uit je bol gaan en je kon er weer een heel jaar tegenaan.

Naast al het vertier was er het misterie van de kermisschool. Deze school bevond zich in een wagen vlakbij de kermis. De ramen waren te hoog zodat je er niet naar binnen kon kijken, dat maakte natuurlijk nog nieuwsgieriger.

Zo leuk dat ik jaren later een kijkje kon nemen in de kermisschool omdat ik er mijn workshop kwam geven. Een aantal docenten van de rijdende school ontmoete ik enige jaren geleden tijdens mijn workshops voor de 'Dagen voor het jonge kind' van het HCO. In 2015 was ik voor de eerste keer te gast in de school van Helga Kamp. Iedere leerkracht heeft zijn eigen school/wagen.

Voordat ik deze keer aan de slag ging in de Rijdende School op de Haagse Kermis ben ik eerst even wat afval gaan scoren bij de schiettent.