loading

de Afvaljuf

Discipline

.

Year

Client

Deel op Social MediaLive Website

De Afvaljuf

Afval is op onze planeet een groot probleem. In de oceaan ligt een plasticsoep, de Himalaya is bezaaid met afval, en zonder vuilnisdienst is de stad in een mum van tijd onleefbaar. De Afvaljuf stimuleert om met een andere blik te kijken naar de enorme berg verpakkingsmaterialen en verbruiksartikelen die we vaak zonder nadenken weggooien.Workshops

Onder de naam de Afvaljuf geeft kunstenaar Carolien Adriaansche recycle workshops op scholen, bij (culturele) instellingen, musea, gemeenten en bedrijven. In de workshops laat ze kinderen, jongeren of volwassenen zien hoe we afval eigenlijk definiëren, en hoe we dat zonder veel nadenken over herkomst en bestemming weggooien.
De Afvaljuf is Cultuurkaart Participant, VO scholen kunnen dus via hun cultruurkaart (CJP) tegoed betalen.Werkwijze

Dat doet ze door in haar workshops afval niet als een eindproduct te zien, maar als materiaal waar inspiratie uitgehaald kan worden om iets nieuws mee te maken. Deelnemers ervaren dat materiaal dat we normaal gesproken zien als afval, allerlei kwaliteiten kan hebben: prachtige kleuren en vormen, maar ook op verschillende manieren (her)bruikbaar.Open je ogen!

De workshops zijn voor iedereen. Maar één ding is voor alle groepen hetzelfde: de ervaring met maken van nieuwe objecten uit ogenschijnlijk waardeloos materiaal, is vaak een ‘eyeopener’.

 

 

De Afvaljuf samengevat

• De Afvaljuf inspireert peuters, pubers en professionals

• De Afvaljuf verbindt creativiteit met duurzaamheid

• De Afvaljuf leert deelnemers met andere ogen kijken

• De Afvaljuf daagt uit een eigen beeldtaal te ontwikkelen

• De Afvaljuf geeft ruimte voor ontdekkend leren